mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. július 28., szombat

2018. 07. 28. 9:40 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám



2018. 07. 28. 9:40 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám >>Péterfy Bori & Love Band, Black Nail Cabaret, cs. kalotas | k6, Apey & the Pea, Bohemian Betyars, Szabó Balázs Bandája, R.A.S., Kalumet, 30Y, Dig It All<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


Péterfy Bori & Love Band
Föld hívja Földet 3:46
Lakatlan sziget 3:36
Tíz perc szerelem 4:03
~ Bori X 2017
„MEDDIG LEHET MÉG ELMENNI" – PÉTERFY BORI-INTERJÚ
...Ez most nagyon elektronikus, popos lemez lett, gitár szinte nincs is rajta, ami élőben is eléggé átalakítja a megszólalásunkat, de szerencsére Nagy István gitárosunk zongorán is nagyon jó. Jelentősen más irányba tolódtunk el, az előzőnél sokkal vidámabb az új album. „Legyen tánc!” – ez volt a mottónk. Boldogság és az alternatív hangulatból való kiszakadás jellemzi. Volt olyan lemezünk, ami lényegében teljesen élő volt, ez most nagyon elektronikus, Ambrus (Tövisházi Ambrus, a zenekar alapítótagja és producere – a szerk.) elképesztő munkájának, a megfelelő hangok megtalálásának és a stúdió-próbateremben töltött sokezer órának az eredménye. A dalok általában mindig ugyanúgy születnek, kettőnk között indulnak el, ebben nem volt most sem eltérés. Ambrus átküld egy zenei alapötletet és arra elkezdődik a szövegírás. Ezt általában én és Tariska Szabi indítjuk, de van, amikor már rögtön érezzük egy dallamon, hogy ezt Hujber Szabinak vagy Dévényi-Hajós Kristófnak küldjük el. Már érezzük, hogy ki mire harap. Ezúttal is volt olyan szám, amire három szöveg is született, végül az enyém lett a végleges, de Tariska Szabi arra írt szövege meg kapott egy másik zenét. Amikor a zene és a szöveg kezd összesimulni és szerelembe esnek, akkor ahhoz jönnek még további finomítások és úgy alakul ki a végeredmény. Többször a zenekar dúsítja fel ezeket, mindenki a maga ötleteivel. De alapvetően Ambrus szerzi a zenét és hangszerel...



Black Nail Cabaret
Fekete 4:20
Steril 3:10
~ Steril 2015
Árnyak, ezúttal magyarul
...A magyar nyelv szokatlan a zenekartól és elsőre igen meghökkentő is. „Annak, hogy ez az első magyar nyelvű EP, az az egyik oka, hogy korábban nem tartottam magam érettnek a feladatra, hogy magyar dalszöveget írjak, mert nagyon könnyű magyarul giccsesen hangzani. Nekem dalban mindig jobban ment angolul az önkifejezés, de nagyon sok verset írtam már magyarul, egészen kicsi korom óta – jelent is meg pár – de amikor megénekeltem, valahogy sosem hangzott elfogadhatónak. Most jött az első olyan szám a Steril formájában, amire úgy gondoltam, hogy vállalható és megállja a helyét a magyar nyelvben”. – mondta el Árvai-Illés Emese.
A dalok kicsit talán lassabbak az előző lemezhez képest, de mind hangulatban, mind igényességben abszolút egy szinten vannak. Egy apró érdekesség – ami szerintem az EP csúcspontja -, a nyitó Fekete c. dalban Celine Righi brácsázik. A játéka gyönyörű, nagyon jó ötlet volt egy ilyen szép vonós hangszert beletenni, abszolút nyerő...


cs. kalotas | k6
jun. 3:22
jul. 1:49
aug. 2:43
~ K6is12 2014
RECORDER -ALBUMPREMIER
...A Realistic Crew egykori egyik fele, Kalotás Csaba ma már leginkább filmzenék (Viharsarok, Társas Játék, Paul Bowles: The Cage Door Is Always Open) szerzőjeként ismert, ám most megjelenik - egy Kamikaze Scotsmen-átdolgozással felvezetett - első saját, szerzői albuma is, ami valójában több, mint nagylemez. A K6is12 egy fotós-zenés-utazós projekt, 12 hónap fényképeken megörökített úton levésének 12 tételes, instrumentális, gyönyörű zenei lenyomata. Kalotás Csaba éppen egy éve kezdett bele ebbe a K6is12-be, ahogy mondja: „egy éve pont ezen a napon kezdtem el ezt a projektet. Aznap lett meg a jogosítványom. Aztán 45000 kilométert utaztam, autóval, gyalog, repülőgépen. Ennek az összesítése ez a tizenkét zene és a tizenkét epizódra osztott képek.”...




Apey & the Pea
Nazareth 4:12
Nay 3.18
Hashman Blues 3:06
~ Devil's Nectar 2013
NOWMAGAZIN _ LEMEZAJÁNLÓ
Az Apey and the Pea zenekar 2009-ben alakult, a magyar metál szféra nagy neveiből.  Stoner, groove, és grunge hatásokra épül a zenéjük, de azért régi jó southern elemekkel is tele van tűzdelve... Ez a lemez kicsit olyan lett, mintha becseppentem volna egy new orleansi délutánba. Sör a kézben, közben kint meleg az idő és poros minden... Az elején egy kicsit stoneresebb számmal indítanak, pörgős, mégis laza – nagyon király kezdés. A következő számokban talán jobban észrevehető a sludge hatás. Ezek lüktetősek, lazábbak, viszont nagyon keményen odarakják magukat. Nekem a hatodik szám, a Devil’s Nectar jön be a legjobban, talán a legjobban New Orleansba illő szám az összes közül. Ez lett a címadó dal is...


Bohemian Betyars
Dry or Sweet 3:18
Wannabis 2:58
Flying Down 4:22
~ Stone Soup 2012
Bohém: rendezetlen életviszonyok közt könnyed és könnyelmű optimizmussal élő, a társadalmi formákkal nem nagyon törődő jó kedélyű ember.
Betyár: a 18-19. században a társadalomból kitaszított útonállót, később népi hőssé vált alakot mára fiatal, maga útját járó suhancot jelent.
A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor egy bor és pálinka-delíriumban eltöltött este árokban ébredős másnapján, Miskolc fattyai kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. A cél mindenki számára egyértelmű volt: minél messzebb terjesszék a sírva vigadás életérzését.
Az önmagukat speed-folk freak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat megfűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal.
Egy valódi energiabomba zenekar, amely az elmúlt évek alatt már majd ezerszer megtáncoltatta a közönséget a Balti-tengertől az Atlanti óceánig. Legyen utcán, klubban vagy fesztiválon a Bohemian Betyars örömzenéje, magával ragadó ritmusai kizökkentenek a hétköznapokból, és beledobnak az önkívület mélyvizébe, pont úgy ahogy ezt kitervelték.

Szabó Balázs dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó. A Suhancos zenekarból való távozása után 2009-től már saját bandája élén énekel, gitározik, hegedül és kavalozik. Miközben gyerekkori álmát váltja valóra (hogy egyszer saját zenekara legyen), rendszeresen és hivatásszerűen él két másik szenvedélyének: a táncháznak, illetve a bábszínészetnek. A magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája eddig három lemezt jelentetett meg: a Megcsalogató és az Átjárók című dupla album után 2014-ben adták ki a legfrissebb dalokból álló nagylemezüket, az Élet elvitelre címűt, amely 2015-ben "Az év alternatív albuma" kategóriában Fonogram díjat kapott.
Szabó Balázs Bandája
(Alizótai álmodozók)
Legó 4:08
Zaj 4:38
Presszó 4:25
(Az ember itt) 
Vers a halotthoz 3:09
Mégis nehéz 4:13
Őszi vázlat 3:26
Átjárók 2011
...a második sorlemez, az Átjárók című dupla album. Az első korong (Alizótai álmodozók) a Szabó Balázs Bandája saját dalait tartalmazza, a második (Az ember itt) megzenésített Pilinszky-verseket.


R.A.S.
Boy and Girl 3:02
Another Perfect Day 2:37
Long Way to Go 2:09
~ Hard 2010
2008-ban két magyar gitáros, Sándor Csaba és Siptár Dani pusztán szórakozásból együtt kezdett zenélni. Hamar ráébredtek, hogy különböző zenei hátterük miatt a szerzeményeikből a réginek és az újnak valamiféle párbeszéde bontakozik ki. De hiába hozták létre a „Roll”-t, szerelmét, a „Rock”-ot nem találták. Amikor ráleltek a svájci énekes, Ralle Harms tökéletes hangjára, Küttel Dáviddal, Bese Csabával és Bubnó Márkkal zenekart alapítottak R.A.S. (Rythm and Sex) néven, és 2010-ben felvették első albumukat, a „Hard”-ot.
ROHAMBAN A SZEX



Kalumet
80 Farts Around The World 2:03
Dead Man's Blues 6:22
Slapstick 6:58
~ Burlesque 2009








30Y
Hajóra szállt 2:58
Rubikernő 4:47
Kifelé nem, befelé nem 7:43
Kutyák meg emberek 2:44
~ No. 4 2008
A negyedik – Megjelent a 30Y No. 4. című albuma
Általában komoly előítéletekkel viseltetik az ember olyan zenekarok iránt, akikért tizenéves lányok tucatjai rajonganak. Mert az biztos valami „gagyi cucc”, vagy valami divathóbort. Időről-időre azonban mindig akad olyan formáció, akik megcáfolják ezt az előítéletet – vagy legalábbis kivételt képeznek. Ilyen a 30y is. A nemrégiben megjelent, No. 4. című albumukat vettük górcső alá, és szedtük számonként ízekre...



Dig It All
City Jungle 8:20
Traffic Jam 11:44
Sometimes Here, Sometimes There 8:54
~ City Jungle 2007
A nagysikerű Test Jazz Group tagjaiból  és más stílusok képviselőiből alakult a Dig It All project, ami egyedülállóan keveri a jazzt a mai stílusokkal. Ezért lehet az, hogy a résztvevő zenészek profizmusa miatt jól megfér egymás mellett a drum'n bass, a hip-hop, a trip-hop, a funky, az ambient, a big beat, a jungle, a soul-groove,  a magyar cigányzene, és a szenegáli népzene. A formáció groovejait a Korg szintetizátorok adják ezért live act is úgy működik  ahogy a cd szól. A tagok prominens személyiségek a magyar zenei palettáról: Geo Regály György szintetizátorok, Babos Gyula: gitár, (Ők ketten a LFZE Jazztanszékének művésztanárai), és a ghanai-magyar származású fiatal tehetség Mc. Sena: talking words. A cd-n közreműködik  még "sampling voice" alatt Mbaye Ndiaye szenegálból.
Babos Gyula gitár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése