mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2019. május 17., péntek

2019. 05. 17. 11:34 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám



2019. 05. 17. 11:34 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám >>colorStar, Terminal Danger, Shades of Budabeats, Frozen Steak, Mambo Rumble, Erik Sumo, ARONS Land Cargo Co., Anton Vezuv, Rachael's Regret, Krúbi, Sör és Fű<<


Z E N E  /  M U S I C

LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.



A Time Is The Drug a colorStar hetedik nagylemeze. A közel egy órás, kilenc dalt tartalmazó anyag első számú inspirációs forrásait, ahogy azt a colorStar tagajai mesélik, a zenekar korai éveinek albumai, illetve az utóbbi idők fontos és meghatározó kulturális hatásai, sorozatok (Mr. Robot, Utopia, A Térség, Black Mirror, Stranger Things), filmek (Blade Runner 1-2, Matrix, Ex-Machina, Truman Show, Lopott idő), és olvasmányélmények (William Gibson, P.K. Dick, Vonnegut, Hawking, Harari művei) adják...


Terminal Danger
Funky Pills 7:04
Slaves 7:22
Does Not Compute 2019
NE MONDD, HOGY EZT EGY MAJOM IS MEG TUDNÁ CSINÁLNI - REC.HU
A synthwave szikáran kemény ritmusokkal, hideg és sötét tónusú dallamokkal operáló képviselője, Terminal Danger bemutatkozott már Magyarradar rovatunkban, illetve a Kraftwerk előtt tisztelgő albumának itt volt a premierje. Új albuma a Does Not Compute címet kapta, és a fenti jellemzők továbbra is igazak rá. Ezen túl van valami erősen fülledt hangulata is a zenének, nemcsak a sok suttogva éneklő női hang miatt, hanem a sűrű, feltartóztathatatlanul haladó zene maga is egészen szexi, túl azon, hogy sötét, persze. Az egyik szám címébe még a Funky szó is bekerült, jogosan, pedig ezt a legtöbb hasonló szintis zenéről nem lehet elmondani.


Tom Caruana - feat. Yamin Semali, yU & Boog Brown - Three Days 2:56
BéTé aka Suhov - Öli Öli 5:35
The Mabon Dawud Republic - Taeb Adub 4:42
Freakin' Disco - Perfect Noise 5:08
Shades of Budabeats: 10 Years Tíz éve alapította a Budabeats kiadót a kiváló DJ Gandharva és máig ő működteti állandó lemezlovas és vinilgyűjtő kollégájával, Von Yodival közösen. Aki belehallgatott izgalmas katalógusukba, tudhatja, hogy az általuk ki­adott, zömmel maxi/EP terjedelmű lemezeken ugyan­úgy találni afroritmikákkal megbolondított lassú-középtempós, eklektikus house-t, mint archív krimijazzt, de persze kissé átértelmezve. A jubileumi válogatásuk pontosan ilyen gazdag tálalásban kínálja a portfóliót, ráadásul teszi mindezt 11 exkluzív, eddig kiadatlan felvétellel. A Dokkerman & The Turkeying Fellaz nyitó darab (Dusk) maga a 14 karátos pszichedelikus jazzfunk, zsíros grúvokkal, némi egzotikával és dögös fúvósszekcióval. De ez csak a zenei hullámvasút első állomása: füstös jazz hop (mint Tom Caruana számos MC-vel felturbózott száma, a Three Days) éppúgy akad itt, mint retro easy listening (Suhov Öli Ölije valószínűleg egy sikeresen kitúrt régi lemeznek köszönheti születését). A hazai szupergruppnak számító Mabon Dawud Orchestra egyszerre szellemesen és pazarló gazdagsággal hangszerelt afrikai jazzgroove-ja (Taeb Adub) hangzásban szinte a kora hetvenes éveket hozza vissza...  Ráadásul – ... – a Freakin’ Disco is odaért erre a válogatásra egy remek szerzeménnyel.


A Purple Plane (Demeter-Borza) 3:07
Greyhound (Borza-Demeter) 4:40
Grinder (Demeter-Borza) 4:02
Laszlo Borzash Borza - guitars, vocals, keyboards, MIDI guitar, bass guitar, mandolin, words 
Adam Demeter Adam - drums, percussion, guitars, bass guitar, keyboards, autoharp, harmonica 
A méltatlanul alulértékelt Frozen Steak, Borza László és Demeter Ádám duója garázsblues feldolgozásokkal és saját számokkal indult 2012-ben, majd fokozatosan ment a pszichedélia irányába. Új lemezükről Borza már ezt írta a Recordernek: „azt sem tudjuk, hogy ez milyen műfajnak számít így 2018-ban, biztos valami pszichedelikus, vagy ilyesmi”. Van köze a rockhoz (a blueshoz már csak minimális), de nem az, ami a pszichedelikus rockról eszedbe jut. Az első benyomás az, hogy kellemes és rokonszenves, könnyeden lebegő, ujjaink közül kicsúszó zene ez, és csak idővel mutatja meg igazi értékeit, ravaszságait és súlyait..


Mambo Rumble
I'm In Love With The 80s 2:26
On The Edge 2:23
Downtown Blues 2:08
Az élet kurva jó 1:33
~ Let It Be 2019
A Mambo Rumble saját készítésű ruhákkal kalauzol el romlottan esztétikus világába
A napokban jött ki első albumával a Mambo Rumble, amely a Let It Be címet kapta. A zenekar csinált egy igazi DIY ruhakollekciót is, amiben innen-onnan összeszedett cuccokat turbóztak át “mambós” ruhákká... "Legtöbbször nem is tökéletes az egész, de igazából nem precíz munkára épített minőségi márkát akartunk csinálni, hanem a zenekar amúgy is bohókás és kontrasztos képéhez passzolva egy laza, ám szupermenő rock and roll merchet."
Mambo Rumble by Hámori Péter

Erik Sumo 
Loose Parts / Voc: Harcsa Veronika 1:23
Secon / Voc: Kiss Erzsi 2:52
Licence Plate Rock / Voc: Harcsa Veronika, Kiss Erzsi 2:41
The Trouble Soup / Voc: Harcsa Veronika, Kiss Erzsi 5:01
~ The Trouble Soup (2018 Edition)
Farkas Zoltán , Pápai István , Mészáros Ádám , Drapos Gergely , Harcsa Veronika , Kiss Erzsi , Tövisházi Ambrus


ARONS Land Cargo Co.
Those Days 4:03
Rainy Road 4:42
Venturing High 4:47
~ Cracks and Scratches 2017
SZÜKSÉGTELEN ELTAKARNI A REPEDÉSEKET – ARONS LAND CARGO CO.
... az ARONS Land Cargo Co., Hajba Áron (ex-Jazzékiel, The BlackBirds) szólóprodukciójának új nagylemeze. A Klinik gondozásában megjelent, Cross Desert Blues című dallal felvezetett folytatásnak erősebben kortárs a megszólalása, számos vendégzenész szerepel rajta és önironikus a borítója... „Az új album eléggé eklektikus lett, és kicsit könnyedebb, emészthetőbb, kevésbé befelé néző, mint a tavaly megjelent Always Closer Never There. Erősebben megjelennek rajta a folk- és a countryhatások, mégis maiabb a hangzása. Úgy érzem, sikerült továbblépni úgy, hogy az előző lemez pozitívumai megmaradtak, egyúttal sok új szín jelenjen meg az albumon” – mesélte a Cracks And Scratches nagylemezről Hajba Áron.

Anton Vezuv
Like a Broken Heart 4:49
I'm a Mooch 3:11
~ Lay Low Butterfly 2016
Vámpírok, csavargók, szerelem…
„Én azt képzelem a dalírásról, hogy van a dalszerző, akiről az életben talán nem is tudsz semmit, de van egy gyönyörű világa benn, ami meglapul egy kő alatt. Mi ezzel a lemezzel és a másfél éves dalszünettel szintén csendben meglapultunk, most pedig felröppenünk” – így magyarázza a frontember Gyulai István Sztív a címválasztást.
Az új lemez erős, de mégis sebezhető indie-rock- folk dalokkal lép túl a debütáló album édes-szomorú világán, power-melankóliáján. A lemezre az énekes/zeneszerző/szövegíró Gyulai István Sztív hat vadonatúj dala került, amelyek zeneileg érettebbek, és témaválasztásban is elütnek az első lemez tenger- és búcsúközpontú hangulatától.


Rachael's Regret
Fedaykin of the Infinite Sea 5:39
Ghostwriter's Manifesto 4:33
In a Hollow Trembling Victory 9:43
~ In a Hollow, Trembling Victory 2018



Krúbi
Jegyzetek 2:44
Értesítések 2:47
~ Zárolás feloldva 2019
Ezzel a kislemezzel a kezetekbe nyomom negyed órára a telóm, és elmondom a kódot, hogy turkálhassatok benne. 2019-ben ez egy egész hatékony módja annak, hogy bemutassa valaki a mindennapjait. A tavalyi Nehézlábérzés LP után, amiben főleg másokat, önmagamat és bizonyos jelenségeket parodizáltam, szeretnék egy ilyen rövid és őszinte bemutatkozást, mielőtt megyünk együtt tovább a következő nagyobb projekt felé.


Sör és Fű
Bunker 2:51
Bazár 2:04
Annyi szó 2:30
~ M45 2019
Sör és Fű – M45: 7 új track a séfektől, akik most (is) a csillagokra céloztak
Az első lemezük, mióta nincs Feri!
...Az album alapvetően hozza a Sör és Fűtől várt szintet, sőt, szerintem Imi szövegei óriásit fejlődtek erre az albumra, valamint az alapok is egy fokkal dinamikusabbak, mint korábban, bár a teljes képet csorbítja picit, hogy mindössze 7 számot kaptunk. Ugyanakkor Laca és Imi munkamoráljára eddig sem lehetett panaszunk, nem lepődnék meg, ha Laza Laca után esetleg Imi is kiállna valami szóló cuccal, ezen az albumon bebizonyosodott, hogy elbírna egy saját projektet. Remélem a következő lemez hosszabbra sikeredik, de Isten ments, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése