mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2020. április 10., péntek

2020. 04. 10. 13:51 > magyarugar:MiX > FALLOW.HU # 33 válogatott szám


B A L A T O N

2020. 04. 10. 13:51 > magyarugar:MiX > FALLOW.HU # 33 válogatott szám >>Balaton, Hangjáték Ensemble, Kontroll Csoport, Beatrice, Tűzkerék, Kolinda, Metro, Kovács Kati, Locomotiv GT, Omega, Gabor Szabo, Elek Bacsik, Karády Katalin<<


Z E N E  /  M U S I C
if you want excitement PRESS SHUFFLE!


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


Balaton
Fáraó népe 3:33
Kínai kormány 3:27
Mindent visszavesz 2:47
~ Válogatás (1979-2009)
Már negyven éves, de még mindig aktív a Balaton
...A Balatont Víg Mihály és Hunyadi Károly alapította, akik kezdetben a saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseit zenésítették meg és adták elő diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi Kollégiumában és a Kassák Klubban. A zenekar az első koncertjét 1980-ban adta az URH-val a Kulich Gyula téri pszichiátrián...



Egy korai világzenei kísérlet a zene, amely eklektikusan alkalmazz a jazz, népzene és a pop elemeit. Kiindulási alapja az autentikus kompozíció. Nem mellőzi a „free zenei” elemeket sem. A Hangjáték zenekar,  mint zenei formáció különböző felállásokban működött. A zeneszerző jelen esetben Nesztor Iván személye mindvégig állandó, míg az alkotó társak a következő: Trencsényi Róbert /zongora/, Elek István /fúvós hangszerek/, Neszmélyi Imre /bassz/, későbbiekben Gyárfás István és Mohai Tamás /Gitár/, Csuhai B. tibor /Basszus/, és Német Ferenc szakszofonos is csatlakozott a fenti alkotó körhöz.
Hangjáték Ensemble
Crazy Rag 4:33
Cool 7:02
~ Archív Felvételek 1984


Ez a történet is úgy kezdődött, mint a legtöbb amatőr zenekaré, azt azonban, ahová fejlődött, keveseknek adatik meg elérni. A Kontroll Csoport meghatározó részese lett a depresszióval és várakozással teli, kreativitásért kiáltó 80-as évek elején tapasztalt tehetségtobzódásnak: megfelelően érzékeny emberek a megfelelő időben a megfelelő módon viselkedtek, dalokat dobtak ki magukból, és minden soruk érvényes volt. Talált. A legtöbbet érték el, amit popzene elérhet. Táncolhattál rá, énekelhetted, miközben befészkelte magát az agyadba, szabadságot, szerelmet, költészetet árasztott, s ezért szeretni kellett - vagy éppen utálni, ha a másik oldalon álltál.
Kontroll Csoport
Kis piros bombázó / Little Red Bombardier 4:19
Eladom / I Sell Everything 3:37
Kicsinek látszol innen / You Look Small From Here 4:07
~ Kontroll Csoport - 1983
M.U.Z.I.K. / MAGASPINCE / Kontroll Csoport
Tipikusan felemás, skizofrén ügy. Csinálhattak filmet, háttérzenét, ám a legszélesebb nyilvánosság elé nem engedték őket. A rádióban nem hangozhatott el az Eurokontroll-koncert rádiós közvetítőkocsival rögzített felvétele. Az MHV ugyan 1983 januárjában finanszírozta demófelvételüket, de - az áprilisi Spions-emlékkoncert után - a lemezkészítéstől és kiadástól már visszarettent.




Beatrice
Bécsi Csók (Menő Benőnek) 2:39
Akácos Út 3:32
Katicabogárka 3:48
~ Betiltott Dalok II. (Tudományos Rockizmus) /1981 (2013)
A Beatrice maga a nagy magyar abszurd. Egész pályájuk, vagy éppen az a szakasz, mikor úgy döntöttek, hogy „illegalitásba vonulva" néhány évig nem (vagyis sokkal inkább különféle álneveken) léteznek, visszhangjuk, de még inkább visszhangtalanságuk tipikusan „sírva vigadós" magyar mese, ami szinte üvölt azért, hogy valaki végre vegye a fáradságot, és kanyarítson belőle egy jó groteszk regényt. Vagy legalább egy abszurd drámát.


A ma már legendás együttest Radics Béla hozta létre 1970-ben. Legsikeresebb korszaka két éven át tartott. 1975-ben, majd 1981-ben is újjáalakult a csapat, s a három korszakban olyan egyéniségek szerepeltek Radics mellett, mint Demjén Ferenc, Póka Egon, Som Lajos, Kunu Tamás és Soldos László. A koncertek alatt nem volt műsorterv, rögtönöztek. Béla gitárjátéka magasra állította a mércét, zenésztársai alig bírtak vele lépést tartani. Az első Tűzkerék formáció nem volt hosszú életű, áprilistól már egymást váltották a zenészek. A tagok cserélődtek ugyan, de változatlanul Jimi Hendrix és a Cream az alap.
Tűzkerék 
Guitar Boogie (Shadoogie) (Live) 3:19
Wang Dang-Doodle (Live) 16:13
Stroll On (Live) 13:23
~ Tűzkerék ’78 (Koncertfelvétel Iváncsa, 1978.06.25)


Kolinda
Ilju Haramia 3:13
Tánc 3:10
Szerelem 13:46
~ Kolinda II 1977
Vocals, Bass, Percussion, Flute, Oboe [Turkish], Bagpipes [Cornemuse], Hurdy Gurdy – Iván Lantos
Vocals, Flute – Agnès Zsigmondi
Vocals, Tambura, Violin, Gadulka, Zither [Hungarian] – Péter Dabasi
Vocals, Violin – András Széll
Vocals, Violin, Flute, Chalumeau – Dóra Kováts
A világzene hetvenes évekbeli előképe – Kolinda
„A Kolinda magyar gyöngyszem. Igazi gyöngyszem a Hexagone által kiadott lemezek között. Nem lehet választani a számok között, mindegyik csodálatosan szép” – írta első albumukról a Liberation, és a további korongokat is hasonló lelkesedéssel méltatta a kritika. Nemcsak színházakban, kávéházakban és folkklubokban játszottak, hanem olyan reprezentatív helyeken is, mint a párizsi Théâtre de la Ville, vagy az ugyancsak párizsi Olympia. Zenéjük azonban nem kellett a hazai tömegkommunikációnak, idehaza semmiféle nyilvánosságot nem kaptak, így a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján a zenekar előbb átalakult, majd egy időre le is állt.




Metro - A pénz 2:55 (1969)

Kovács Kati - Add már Uram az esőt 2:52 (1972)
Locomotiv GT - Megvárlak ma délben 3:40 (1972)
Omega - Félbeszakadt koncert 3:57 1969
Well Hung




Gabor Szabo

Rambler 5:26
New Love 5:20
Reinhardt 6:56
~ Rambler 1973







Omega
Stormy Fire 3:30
Everytime She Steps In 3:44
You Don't Know 3:26
Live as Long As 3:19
~ The Beaty Sixties








Elek Bacsik ‎
Blue Rondo A La Turk (Dave Brubeck) 6:14
Take Five (Paul Desmond) 3:15
Milestones (Miles Davis) 3:06
~ Jazz Guitarist 1962
Bacsik Elek (Budapest, 1926. május 22. – Glen Ellyn, Illinois, 1993. február 14.) jazzgitáros, hegedűművész. Európában, főként Franciaországban gitárosként szerezte meg máig tartó hírnevét, az Egyesült Államokban a hegedű volt a fő hangszere. Élőben és hangfelvételein ezek mellett elektromos hegedűn (violectra), baritonhangolású hegedűn, brácsán, csellón, bőgőn, basszusgitáron és buzukin játszott. Zenésztársai visszaemlékezése szerint „egész jól” cimbalmozott. Kiemelkedő technikai felkészültséggel és páratlan zenei intelligenciával, alkalmazkodóképességgel mozgott a legkülönbözőbb zenei műfajok, stílusok és zenekari felállások, zenekari szerepek között...


Karády Katalin
Hamvadó Cigarettavég 3:35
Mindig az a perc 3:28
~ Volt egyszer egy hangulat Vol. 1
...Első mozifilmje, a Halálos tavasz sikerét követően a kor ünnepelt dívája, szexszimbólum lett. Erotikusan búgó, bársonyos hangjával, erős, szuverén, a „végzet asszonya” karakterével szinte megigézte a férfiakat. Kilenc év alatt húsz filmfőszerepben láthatta őt a magyar közönség. Egyed Zoltán lett a menedzsere, aki kiváló érzékkel teremtette meg Karády hollywoodi sztárokéhoz hasonlítható imázsát. A színésznő öltözködését, kalapjait, hajviseletét, viselkedését fiatal nők ezrei igyekeztek utánozni.
Karády Katalin emléktáblája egykori lakhelyén, a Nyáry Pál utca 9. szám alatt
Karády Katalin magánéletét titkok és pletykák övezték, egyesek férfifalónak, mások leszbikusnak tartották. A szóbeszédeket csak erősítette, hogy a színésznőt gyengéd szálak fűzték Horthy Miklós kémfőnökéhez, Ujszászy István tábornokhoz, aki el is jegyezte, s megvásárolta neki a budai XII. kerületben, a Művész út 6. szám alatt álló villát. (Az épület a kilencvenes években Antall József, majd Horn Gyula miniszterelnök lakóhelye volt.)
A német bevonulást követően Karádyt fokozatosan ellehetetlenítették. Dalait letiltották a Magyar Rádióból. Machita című filmjét levették a műsorról, és az elkezdett Gazdátlan asszony című, új filmjének forgatása is leállt (később helyette Simor Erzsivel forgatták le a filmet). 1944. április 18-án, a szövetségeseknek való kémkedés vádjával tartóztatta le a Gestapo.[5] Három hónapig tartották fogva, megkínozták, kis híján agyonverték. A fogságból Ujszászy vezérőrnagy barátai szabadították ki. Lakását kifosztva találta, fizikailag és lelkileg egyaránt rendkívül megviselték ezek a hónapok; szinte csak vőlegénye viszontlátásának reménye tartotta életben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése