mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2020. február 27., csütörtök

2020. 02. 27. 10:45 > magyarugar:MiX > FALLOW.HU # 33 válogatott szám 1995-1978



Másfél
2020. 02. 27. 10:45 > magyarugar:MiX > FALLOW.HU # 33 válogatott szám 1995-1978 >>Másfél, László Attila Band, Kispál és a Borz, Nulladik Változat, Hobo Blues Band, Sziámi, Gasner, The Super Trio, Sexepil, Balaton, Hangjáték Ensemble, Kontroll Csoport, Beatrice, Tűzkerék<<


Z E N E  /  M U S I C
if you want excitement PRESS SHUFFLE!


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


Másfél
Mese 4:20
A szám 3:16
Mese 1993
Újrakiadás! Másfél: Mese + Kínai nátha
...A nyolcvanas évek legvégén létrejött, a kilencvenes évek elején koncertezni kezdett Másfél sajátos megszólalást képviselt a korszak zenei életében, instrumentális, nagyon sok mindent mixelő magatartása gyorsan kiemelte az eredetileg ötfős, kétbasszusgitáros formációt a korabeli alternatív színtér megszólalásából. Az alternatív rock instrumentális változata mellett eleinte funkrock-, posztpunk-, pszichedelikus rock- és acid jazz-hatások jellemezték (Ozric Tentacles, Primus, Kong), a világban ekkoriban bontakozó posztrock sem lenne távoli analógia velük kapcsolatban, főleg, hogy idővel egyre több elektronika, jungle- és drum'n'bass-ritmusok szűrődtek be dinamikus váltásokra és az egyedüli alapító tagként mindvégig másfeles Lukács Levente szaggatott szaxofonjátékára erősen építő dalaikba...


László Attila Band
Ballet on the Moon 8:11
Waterloo 8:20
~ The Only One 1995















Kispál és a Borz
A Pécsi Szál 4:05
Sika, kasza 3:47
~ Sika, Kasza, Léc 1994
Mélységesen mély
...A Kispál-féle „ars poetica” egy kortárs zenészi hitvallást tár elénk – meglehetősen ironikus módon. A zenélésért kapott rengeteg pénzből a zenész a saját álmát akarja megvalósítani („kinézek egy házat a hegyek között mondjuk...”), de ez valamiért nem jön össze, csak kívülről, az ablakból lesi a házat. Ráadásul az is kiderül, hogy nem egyedül, mert rengeteg más zenész is pont ugyanezzel az álommal vágott neki a showbiznisznek.
A tragikomikus kis történet, amely elég komoly kritikát fogalmaz meg (szimpatikus módon egyes szám első személyben!) a könnyűzenei szcéna szereplőinek motivációiról és ezek közhelyességéről, a központi strófájában a mélységről beszél. A mélység ebben az esetben – értelmezésünk szerint – a dalszövegek tartalmára vonatkozik. A beszélő elzárkózik a gondolattól, hogy szövege a mélységet kerülgesse: könnyű zene, könnyű tartalom. Csakhogy a poén éppen az, hogy a Kispál-szöveget – ha Kosztolányi felől olvassuk – éppen azt mondja magáról, ami az igazi, a Kosztolányi által nagyra értékelt művészetet jellemzi...





Nulladik Változat
Egy év 4:26
Nélküled 3:13
~ Nulladik Változat I. (Original) 1992
NULLADIK VÁLTOZAT - Idén 30 éves az underground zenekar











Hobo Blues Band
Nem lettünk jobbak 5:13
Lépj be a R'n'R Pártba 4:01
~ Kocsmaopera 1991



Sziámi
Jön az új élet 6:03
Ma nappal jött az Éjkirálynő 4:40
~ Százbolha Gas - Image Dalok
A Kontroll Csoport feloszlása után Müller Péter Iván és Bárdos Deák Ágnes együtt maradt, és Sziámi-Sziámi-ként folytatták azt, amit tulajdonképpen addig is tettek. Időszakonként más-más néven is dolgoztak, így volt Sziámi Tao, Müller Péter Sziámi, Sziámi Ultrarock, Sziámi Zenei Társulat, de felléptek After The War és Mad Max néven is. Szövegeik néhol nihilisták, depresszívek voltak, ez pedig nem fért bele a “legvidámabb barakk”-koncepcióba.
A zenész és barátai. Aradi Zsolt: Gasner János emlékére




The Super Trio
Elliptic Dance 4:57
Song For Annette 4:39
~ Elliptic Dance 1989
Berkes Balázs - bőgő, Vukán György - zongora, Kőszegi Imre - dob
Lakatos Ablakos Dezső - altfuvola
"Még muzsikálok, amíg tudok..." - Exkluzív interjú Berkes Balázzsal


Sexepil
What Do You Say? 4:21
Igazi zöld és igazi kék 4:47
~ Egyesült Álmok 1988
Bár a basszeros nemrég kilépett a zenekarból, a Sexepil megy tovább
...Az 1982-ben alakult Sexepil első felállásában, Hegyi Zoltánnal egy stúdióalbumot készített, az 1988-ban megjelent Egyesült Álmokat, amely a hazai alternatív rock történetének egyik legfontosabb munkája (rajta olyan számokkal, mint a What Do You Say, a Gyerünk vagy az Igazi zöld és igazi kék). A második frontemberrel, Mick Ness-szel a Sexepil négy lemezt jelentetett meg, nemzetközileg is ismert lett, klipjeit (Eroding Europe, Jerusalem) a kilencvenes évek első felében játszotta a Music Television. A csapat a Nirvana producere, Butch Vig stúdiójában dolgozott, fellépett Björk együttese, a Sugarcubes európai turnéján és számos koncertet adott Amerikában is. A Sexepil 2012-ben három koncert erejéig újra az eredeti felállásában, Hegyi Zoltánnal lépett fel...


Balaton
Fáraó népe 3:33
Kínai kormány 3:27
Mindent visszavesz 2:47
~ Válogatás (1979-2009)
Már negyven éves, de még mindig aktív a Balaton
...A Balatont Víg Mihály és Hunyadi Károly alapította, akik kezdetben a saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseit zenésítették meg és adták elő diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi Kollégiumában és a Kassák Klubban. A zenekar az első koncertjét 1980-ban adta az URH-val a Kulich Gyula téri pszichiátrián...


Omega
A Föld árnyékos oldalán 3:25
A pénz 3:42
~ Omega 12: A Föld árnyékos oldalán 1986
Benkő László - billentyűs hangszerek
Debreczeni Ferenc - akusztikus és elektronikus dob, ütőhangszerek
Kóbor János - ének, vokál, computer-programok
Mihály Tamás - basszus
Molnár György - gitár






Egy korai világzenei kísérlet a zene, amely eklektikusan alkalmazz a jazz, népzene és a pop elemeit. Kiindulási alapja az autentikus kompozíció. Nem mellőzi a „free zenei” elemeket sem. A Hangjáték zenekar,  mint zenei formáció különböző felállásokban működött. A zeneszerző jelen esetben Nesztor Iván személye mindvégig állandó, míg az alkotó társak a következő: Trencsényi Róbert /zongora/, Elek István /fúvós hangszerek/, Neszmélyi Imre /bassz/, későbbiekben Gyárfás István és Mohai Tamás /Gitár/, Csuhai B. tibor /Basszus/, és Német Ferenc szakszofonos is csatlakozott a fenti alkotó körhöz.
Hangjáték Ensemble
Crazy Rag 4:33
Cool 7:02
A stenk szélén 4:09
~ Archív Felvételek 1984


Ez a történet is úgy kezdődött, mint a legtöbb amatőr zenekaré, azt azonban, ahová fejlődött, keveseknek adatik meg elérni. A Kontroll Csoport meghatározó részese lett a depresszióval és várakozással teli, kreativitásért kiáltó 80-as évek elején tapasztalt tehetségtobzódásnak: megfelelően érzékeny emberek a megfelelő időben a megfelelő módon viselkedtek, dalokat dobtak ki magukból, és minden soruk érvényes volt. Talált. A legtöbbet érték el, amit popzene elérhet. Táncolhattál rá, énekelhetted, miközben befészkelte magát az agyadba, szabadságot, szerelmet, költészetet árasztott, s ezért szeretni kellett - vagy éppen utálni, ha a másik oldalon álltál.
Kontroll Csoport
Kis piros bombázó / Little Red Bombardier 4:19
Eladom / I Sell Everything 3:37
Kicsinek látszol innen / You Look Small From Here 4:07
~ Kontroll Csoport - 1983
M.U.Z.I.K. / MAGASPINCE / Kontroll Csoport
Tipikusan felemás, skizofrén ügy. Csinálhattak filmet, háttérzenét, ám a legszélesebb nyilvánosság elé nem engedték őket. A rádióban nem hangozhatott el az Eurokontroll-koncert rádiós közvetítőkocsival rögzített felvétele. Az MHV ugyan 1983 januárjában finanszírozta demófelvételüket, de - az áprilisi Spions-emlékkoncert után - a lemezkészítéstől és kiadástól már visszarettent.


Beatrice
Bécsi Csók (Menő Benőnek) 2:39
Akácos Út 3:32
Katicabogárka 3:48
~ Betiltott Dalok II. (Tudományos Rockizmus) /1981 (2013)
A Beatrice maga a nagy magyar abszurd. Egész pályájuk, vagy éppen az a szakasz, mikor úgy döntöttek, hogy „illegalitásba vonulva" néhány évig nem (vagyis sokkal inkább különféle álneveken) léteznek, visszhangjuk, de még inkább visszhangtalanságuk tipikusan „sírva vigadós" magyar mese, ami szinte üvölt azért, hogy valaki végre vegye a fáradságot, és kanyarítson belőle egy jó groteszk regényt. Vagy legalább egy abszurd drámát.


A ma már legendás együttest Radics Béla hozta létre 1970-ben. Legsikeresebb korszaka két éven át tartott. 1975-ben, majd 1981-ben is újjáalakult a csapat, s a három korszakban olyan egyéniségek szerepeltek Radics mellett, mint Demjén Ferenc, Póka Egon, Som Lajos, Kunu Tamás és Soldos László. A koncertek alatt nem volt műsorterv, rögtönöztek. Béla gitárjátéka magasra állította a mércét, zenésztársai alig bírtak vele lépést tartani. Az első Tűzkerék formáció nem volt hosszú életű, áprilistól már egymást váltották a zenészek. A tagok cserélődtek ugyan, de változatlanul Jimi Hendrix és a Cream az alap.
Tűzkerék 
Guitar Boogie (Shadoogie) (Live) 3:19
Wang Dang-Doodle (Live) 16:13
Stroll On (Live) 13:23
~ Tűzkerék ’78 (Koncertfelvétel Iváncsa, 1978.06.25)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése