mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. október 19., péntek

2018. 10. 19. 12:25 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám


Tankcsapda

2018. 10. 19. 12:25 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám >>Tankcsapda, Faxni, Kretens, Ugatha Christie, KFT, Trillion, The Devil's Trade, Várvölgyi Szabolcs Trió, Kamikaze Scotsmen, Trans-formation<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


Tankcsapda
Baj van 2:16
Johnny a mocsokban 2:41
Magányos repülő 3:30
Punk&Roll 1990
Az első szárnypróbálgatások után hivatalosan 1989. október 14-én alakult meg a banda, ezen a napon léptek fel először ezen a néven, az Auróra előzenekaraként, Debrecenben. Első demófelvételeiket már 1989 decemberében elkészítették, Baj van!! címmel. Első két albumukon a számok döntő többsége még punk stílusú volt, de az idő haladtával egyre inkább egy igazi rockbandává alakultak át, melyből kifolyólag egyre kevesebb punk stílusú számuk született.
Az 1990-es év állandó turnézással telt, több külföldi (német) és hazai helyszínen szerepeltek, többek között a Petőfi Csarnok színpadán is. Az állandó utazás ellenére 1990 nyarán elkészítették első stúdióalbumukat Punk and Roll címmel... (Rockbook)
Hogyan legyél rocksztár 10 egyszerű lépésben?


FAXNI
Kiálts az égre '88 6:08
Óperencia '90 4:59
Annyi minden '91 5:02
Kiadatlan 1992






Kretens
Térdejjbe!!! 2:39
Kocsmaország 3:01
Rest of Kretens  (2014)









Ugatha Christie
Nekilöktek 4:06
Vadonban vadon 5:08
Világhamvasztó 3:02
Csak lassan 8:53
~ Világhamvasztó 1989
„Én vagyok a cigány Lou Reed”
Már eleve, hogy úgy hívták: Őz. Már eleve, hogy akkor halt meg, amikor bezárták a Vidámparkot. Már eleve, hogy azt mondta magáról, ő a cigány Lou Reed. Nem mondom, hogy mindig szeretni lehetett, de melyikünket lehet mindig szeretni? Jó ember volt, ahogy Jeli András basszusgitáros-grafikus posztolta Őz halálának napján – ennél jobban nem lehet elmondani, ennél okosabb nem is próbálnék lenni. Népmesei figura volt. hajnóczy péteri, krúdy-i, rejtő jenői, hrabali figura. Meg rock and roll-hős, a panelból, Csepelről. 


KFT 
Gyorsbüfé 5:33
Szeged 4:12
A vágy villamosa 4:29
Otvenévesen Honoluluban 4:44
~ Édes élet 1988
Laár András:  Régen volt egy olyan érzésem, hogy ebben az országban létezik olyan, hogy kultúra. És képzeljétek el, egy ideje azt érzem, hogy ilyen már nincs. Amit lehet, azt célirányosan, üzleti alapon lekaszálják, egyébként meg számos esetben azt nyomják, akinek bármiféle politikai érdekeltsége van. Mi pedig soha nem politizáltunk se jobbra, se balra, és a mai napig is az van, hogy nem állunk be senkinek a kampányába.



Trillion
The Emptiness 6:56
Paranoia Blues 4:40
Like Water 6:18
Controversial 5:17
~ Like Water 2018
Vidéki elszigeteltségben született a Trillion legkülönlegesebb albuma
"Részemről a legkülönlegesebb anyag, amit eddig valaha csináltam" – mondta Áron András az Apey & The Pea melletti másik zenekara, a Trillion új albumáról.

Mást már soha többé nem akarunk hallgatni
...A Trillionnal az van, hogy akárhányszor hallgatom, eszembe jut, ahogy 2011-ben “kisGrandként” indították és ezen mindig elmosolyodom, főleg azután, hogy két éve kihoztak egy olyan debütlemezt, amitől a mai napig libabőrözöm. A napokban megjelent második album első hallgatásra sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lelkiállapotot sugall elődjénél, ami sokkal zaklatottabb, nyomasztóbb, karmolósabb volt...


The Devil's Trade
Your Own Hell 4:12
St. James Hospital 9:03
12 To Die 6 To Rise 4:03
To An End 7:18
~ What Happened to the Little Blind Crow 2018
A vak varjúcska felcseperedett, hogy elhozza a világ végét
..."A lemez a világ végéről szól, globális, és perszonális értelemben, és arról, ahogy a minket körülvevő egyetemes káoszban miként sikerült apránként megtalálnom a szabadságot, és egyfajta békét, ami meg tud élni a bennem dolgozó éktelen haraggal. A vak varjúcska története egyelőre csak a fejemben létezik, és konkrétan a dalokban nem is jelenik meg, csak a borítón – ami Borbás Róbert (Grindesign) barátom munkája – látható egy részlet belőle. Ebben a történetben a megvakított varjú felcseperedik, és bosszújaként elhozza a világ végét" – mondja az anyagról Makó Dávid...


Várvölgyi Szabolcs Trió
Visions 7:40
Skizofrén krokodil 9:19
Pop Song 7:13
Strange Years 2017
A JAZZ HARMÓNIÁJA ÉS A ’60-AS ÉVEK ŐSEREJE / VÁRVÖLGYI SZABOLCS TRIO LEMEZPREMIER
Ha szereted a kortárs jazz harmóniáit, de ugyanúgy odavagy a ’60-as évek pszichedelikus rockjáért a Cream és Jimi Hendrix vonalán, akkor a Várvölgyi Szabolcs Trio debütlemeze biztosan a tarkódig fog hatolni.
Várvölgyi Szabolcs, Miskolczi Márk és Serei Dániel mind a Liszt Akadémián zenéltek jazz-tanszakon, és egy két éves kihagyás után 2016-ban újra összeültek, hogy Szabolcs kompozícióit összedolgozzák és felvegyék...


Kamikaze Scotsmen
Anemone 5:01
Pop 4:41
Mantra 3:43
~ Modern Day Gardening 2016
Bezárkóztunk, bontottunk pár sört, és sokat veszekedtünk
"A Modern Day Gardening kitágítja a Scotsmen korábbi világát, a korábbiakhoz hasonló progrock dalok mellett először jelentek meg hátradőltebb alkotások. Összességében egyszerűbb, megfontoltabb, mélyebb, őszintébb. A tagok egyszerre nyugodtabb és nyugtalanítóbb világát tárja fel. A felhalmozott vázlatok kilenc nap alatt lettek véglegesítve és rögzítve Miskolczi Márton hangmérnök (Képzelt Város, The Hostages Went Home) és Zsuffa Aba segítségével, utóbbi később a zenekar teljes értékű tagjává vált" – mesélte az anyagról a zenekar.


Trans-formation
Szent László utca blues / St. László Street Blues 4:37
Áramlás / Flow 4:22
Szállj madár! / Fly Bird, Fly! 7:01
Óra tánc / Clock Dance 5:19
~ Áramlás / Flow 2015
JazzMa Lemezpolc kritika
A zenekar tagjai: Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon;  Eichinger Tibor – gitár; Frey György – basszusgitár; Pusztai Csaba – dobok. A lemezen kizárólag saját kompozíciókat játszanak.
...Az egyes felvételek igen változatosak, modernek, többféle metrummal találkozhatunk, akár egy tracken belül is, sőt van olyan blues körre íródott darab, amelynek köre szólónként más-más hangnembe modulál. Hallhatóak olykor a klasszikus zenei hatások, sőt népzeneiek is. Ennek köszönhetően, különféle világokba kalauzolnak el minket.
Eszter hivatalosan szaxofon szakon végzett, viszont egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a fuvolát, mint váltóhangszert kezeli, sőt kifejezetten nehéz eldönteni, hogy melyik hangszeren játszik magasabb szinten.
Ami az improvizációkat illeti, nagyon tetszik a magas szintű virtuóz technika, a dallamokban állandóan ott az egyén, szívből jönnek a motívumok...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése