mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2019. november 20., szerda

2019. 11. 20. 13:24 > magyarugar:MiX # 33 válogatott szám 2011-1999


Kiscsillag
Leskovics Gábor, Ózdi Rezső, Lovasi András és Mihalik Ábel
2019. 11. 20. 13:24 > magyarugar:MiX # 33 válogatott szám 2011-1999 >>Kiscsillag, Planet55, Transition, Faxni, Monchichi Potenciál, Tóth Viktor Tercett, Szabó Tamás, Duel, Kispál és a Borz, colorStar, Dioptrio, Eichinger Band<<


Z E N E  /  M U S I C
if you want excitement PRESS SHUFFLE!


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.



Kiscsillag
Megjöttünk a nőkért 2:45
Igen, Uram 2:53
Sirály 3:54
~ Néniket a bácsiknak! 2011
Lovasi: Néniket a bácsiknak
Villáminterjú Lovasi Andrással.
Hogy sikerült az album?
Azt mondják, minden zenekarnál a harmadik lemez dönti el, hogy mi lehet belőle még. Mennyi van a zenekarban. Mi továbbvittük a Kiscsillagra leginkább jellemző ikergitározásos-sodró lendületű dalokat, ugyanakkor van egy csomó olyan dolog is, ami zenei kitekintésnek tekinthető. Van néhány szám, amit többen úgy jellemeztek, hogy „ez olyan, mintha Kispál lenne”. Ez persze nem olyan nagy baj, lévén, hogy már megszűnt a Kispál és a borz. Az első hét szám nagyon sodrós, és aztán van egy-két agymenéses darab. Szerintem ez az eddigi legkerekebb, leginkább tudatosan készült lemezünk.


Rain 4:23
Wrong Direction 4:08
Metal 2:49
~ Smokesigns 2009
A 2009 egyik legígéretesebb zenekarának kikiáltott Planet55 még alig alakult meg hivatalosan, máris az A38 színpadán és az angol MTV műsorában találták magukat. Azóta Ausztráliától Németországig kapják a pozitív visszajelzéseket a myspace oldalukra triphopos-funkos-hiphopos zenéjükről, odamondogatós angol nyelvű szövegeikről, meg az énekes lány hangjának varázsáról.
A Planet55 a Rák csillagköd 55-ös számú naprendszerének egyik Földszerű bolygója, amin a jóég tudja, kik élnek. Annyi bizonyos, hogy a Földön nehezen látnának a síkokat kellemes formákká csúsztató szemüveg nélkül, ami a banda védjegye is ekképpen, mint a világok találkozásának és egymásra csodálkozásának kulcsa.


Waitin' 7:13
Jive for Nat 5:24
from Another Destiny 2008
A Transition formáció repertoárjában a modern jazz olyan válfaját mûvelik, melybe a szinte free jazzes hangzástól a funkysabb, keményebben lüktetõ szerzeményekig minden belefér. A zenekar neve is mutatja: átformálják, más köntösben mutatják be az ismert stílusirányzatok jelleget adó vonásait.
Zenéjük külön érdekesség, hogy az együttes minden tagja nemcsak hangszeres elõadóként, de zeneszerzõként is jelen van a csapatban. Így a szerzemények a legkülönbözõbb jellegûek és ezen belül a zenekar hangzása is. Mindenképp törekszenek a progresszivitásra, a legmodernebb és a hagyományos elemek együttes használatára és egy sajátos, egyéni hangzásvilág kialakítására.



Érezzük már, baby! 3:47
Kémdal 5:19
Holnap hazamegyek 6:34
Ezzel a szokatlan címmel jelentette meg, immáron hatodik albumát a Faxni. A hozzáállásában jazz, ritmikailag funky, életmódban blues, politikailag rock zenekar, némi megszakításokkal 24 éve működik ebben a felállásban.
Alapító tagok: Mohai Tamás – gitárének, Mohai Győző – dob mellett a mai formációban Almási Enikő – ének, Müller Ádám – basszusgitár, Kardos Muki Antal – billentyűs hangszerek játszanak.
Új közös albumuk: „A kerékpár eltolás művészete” a napokban jelenik meg, amelyen tíz új Faxni szám hallható valamint bónuszként az „Érezzük már Baby” című dal koncertváltozatban hallható és látható.


Bubbles 4:27
Tango 6:14
Egy cigiért 5:27
A debreceni illetőségű Monchichi Potenciál egy albummal már felhívta magára a figyelmet: az alapvetően akusztikus hangulatú hangszeres zenét játszó kollektíva lemezén (billentyűs hangszereken és a kütyük/keverőpult mögött) maga Tövisházi Ambrus (alias Erik Sumo, amúgy meg Amorf Ördögök) is ügyködött egy keveset. Az ihlető forrásokat tekintve is felfedezhető némi rokonság a két zenekar között: kedvtelve alkalmazott dub-reggae ritmika, finom jazzes futa-mok, meg a különös vonzódás a régi idők atmoszferikus (film)zenéi után. A produkció különös báját adja a két női vokalista (a mellesleg fuvolás Bicsánszky Panna és Szűcs Zsófia) - a kötelező penzumként letudott angol nyelvű darabok után akkor üt igazán a produkció, mikor magyarul énekelnek; a merész dallamvezetésű, hipnotikus Tango a lemez egyértelmű csúcspontja. Ízlésesen, finoman hangszerelt darabokat hallunk sorra, egymás után, s a hangszeres teljesítmények is tökéletesen rendben vannak.


Tóth Viktor Tercett
44 8:14
Big Sky 6:09
~ Tercett 2005
Újjászületni a "hármasban"
A Tóth Viktor Tercett 2004 augusztusában alakult és a Sziget 2004 fesztiválon mutatkozott be. A Tercett műsorát a zenekarvezető-szaxofonos kompozíciói alkotják, amelyek a komponált zene és a szabad zene határán lebegő, a pillanat energiáját megragadni vágyó szellemiségben íródtak és kerülnek előadásra. Első lemezük 2005 áprilisában jelent meg, a Tercett rendszeres résztvevője Budapest kulturális életének, Magyarország és Európa jazzfesztiváljainak.


Szabó Tamás
Liber Tango 2:45
Paris-Texas 6:33
Special Rider 6:19
~ Part Of Silence 2004
 2004-ben újfent szólóalbumot adott ki, „Part Of Silence” néven, amelyen a filmzenék hangulatát idézte fel, amelyen olyan nagy nevek szerepelnek közreműködőként, mint Sipeki Zoltán (gitár), Kövi Artúr Bálint (cselló, (Mendelssohn Kamarazenekar), Czomba Imre (stúdiózenész).




Duel 
Soultrippin' 7:45
Phasing Test 8:35
~ Phasing Test 2003
Szabó Attila, művésznevén Duel, a 90-es évek elején kezdte zenei pályáját a Nulladik Változat indie gitárzenekarban, mint gitáros, énekes. 1995-ben kilépett a bandából, azóta önállóan dolgozik, mint zeneszerző, előadó és producer. A rockzene után az elektronikus tánczene felé fordult, a house-zal kezdett foglalkozni. Magyarországon az elsők között volt, aki house lemezeket készített.




Kispál és a Borz
A jó a rossz meg a szép 5:20
Nem fáj 2:32
~ Nagyon szerelmes lányok 2002
A pécsi Kispál és a Borz fennállásának 15. évfordulóját egy szerény kis kiadvány ünnepli: a már új dobossal és jelentős női segítséggel készült Nagyon szerelmes lányok című EP négy új dalt tartalmaz (a multimédiás rész pedig - némi videóanyag mellett - négy demófelvételt 1988-ból!) 





colorStar
Morning Call 7:00
Hue 'n' Cry 4:18
Petite Adéle 7:00
~ VIA La Musica 2001
...Mert miről is van szó? Adott egy lassan kultstátusba jutó zenekar, amelynek koncertjeire zömmel olyanok járnak, akiket a népnyelv csak partirajongóknak hív, s akik sok tekintetben azt várják és kapják a zenekartól, amit kedvenc dídzséjüktől (transz, pörgés, eksztázis, dehidratáció stb.). Ezek után nem meglepő, hogy a colorStar-lemez meghallgatásának legfontosabb fizikai tünete a folyamatos ritmikus fejrángás: lenyomjuk a play gombot, és csak annyit érzünk, hogy megállíthatatlanul jön a grúv, csúszik... Egyszóval pörgős, dinamikus lemezt csinált a négy ifjú zenész, ami még jól is szól. A colorStar viszonylag gyakran koncertezik, tessék őket élőben is tesztelni.


Do What You Like (Ginger Baker) 6:12
After Midnight (J J Cale) 5:29
Who Knows (Jimi Hendrix) 7:13
Két nagy formátumú muzsikus, két pesterzsébeti szomszéd és barát, aki mögött e lemez felvétele idején már egyaránt jelentős zenei múlt állt. Amúgy két generációt képviselnek: a gitáros-énekes Tóth János Rudolf 1950-ben, a szájharmonikás-hegedűs-énekes Ferenczi György 1968-ban született... A Dioptrio után sajnos egyetlen hanghordozó maradt, pedig ez az egy igen biztató és erős volt. A Dr. Valter and the Lawbreakers szervezte III. Bluespatika fesztiválon 2000. október 13-án adott koncertjük rezüméje került az albumra, minden utólagos rájátszás nélkül. Jól ismert soul és rhythm & blues dalok hallhatók itt, közel sem megszokott feldolgozásban, Tóth szenvedélyes-reszelős énekét és energikus gitározását remekül egészíti ki Ferenczi ízes harmonika- és hegedűjátéka...

ACID 6:23
Hotel Albert 5:01
Üzenet a kertből 8:09
Lekváros funk 4:32
A zenekar 2000. októberében alakult és 2001. márciusa óta számos koncertet adott különböző klubokban és kulturális eseményeken (pl. Egri Művelődési Központ, Művészetek Völgye, Műcsarnok, ARC plakátkiállítás, Rigoletto stb.). A quartet első, Légúti panaszok című lemezén 11 zenei novella található, melyeket Eichinger Tibor írt és hangszerelt. A számok között található groteszk tánczene parafrázis, energikus jazz-rock, balkáni, brazil és swing ritmusokra épülő, illetve groove-os szerzemény, amelyek sokszínűségük ellenére Eichinger Tibor egységes, kiforrott és egyéni zenei világát tükrözik.
Eichinger Tibor



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése