mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2019. július 4., csütörtök

2019. 07. 04. 12:20 # magyarugar_MiX # 33 válogatott szám



2019. 07. 04. 12:20 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám >>ARONS Land Cargo Co., Anton Vezuv, Rachael's Regret, Sör és Fű, Moped Loewen, Wave Twins, Herring Franky, Cadik, Norwell, Kapitány Máté, Lajkó Félix, Vołosi, Àbáse, Gyáva, We Plants Are Happy Plants<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


Anton Vezuv
Like a Broken Heart 4:49
I'm a Mooch 3:11
Lay Low Butterfly 2016
Vámpírok, csavargók, szerelem…
„Én azt képzelem a dalírásról, hogy van a dalszerző, akiről az életben talán nem is tudsz semmit, de van egy gyönyörű világa benn, ami meglapul egy kő alatt. Mi ezzel a lemezzel és a másfél éves dalszünettel szintén csendben meglapultunk, most pedig felröppenünk” – így magyarázza a frontember Gyulai István Sztív a címválasztást.
Az új lemez erős, de mégis sebezhető indie-rock- folk dalokkal lép túl a debütáló album édes-szomorú világán, power-melankóliáján. A lemezre az énekes/zeneszerző/szövegíró Gyulai István Sztív hat vadonatúj dala került, amelyek zeneileg érettebbek, és témaválasztásban is elütnek az első lemez tenger- és búcsúközpontú hangulatától.


ARONS Land Cargo Co.
Those Days 4:03
Rainy Road 4:42
~ Cracks and Scratches 2017
SZÜKSÉGTELEN ELTAKARNI A REPEDÉSEKET – ARONS LAND CARGO CO.
... az ARONS Land Cargo Co., Hajba Áron (ex-Jazzékiel, The BlackBirds) szólóprodukciójának új nagylemeze. A Klinik gondozásában megjelent, Cross Desert Blues című dallal felvezetett folytatásnak erősebben kortárs a megszólalása, számos vendégzenész szerepel rajta és önironikus a borítója... „Az új album eléggé eklektikus lett, és kicsit könnyedebb, emészthetőbb, kevésbé befelé néző, mint a tavaly megjelent Always Closer Never There. Erősebben megjelennek rajta a folk- és a countryhatások, mégis maiabb a hangzása. Úgy érzem, sikerült továbblépni úgy, hogy az előző lemez pozitívumai megmaradtak, egyúttal sok új szín jelenjen meg az albumon” – mesélte a Cracks And Scratches nagylemezről Hajba Áron.



Rachael's Regret
Fedaykin of the Infinite Sea 5:39
Ghostwriter's Manifesto 4:33
~ In a Hollow, Trembling Victory 2018





Sör és Fű
Bunker 2:51
Bazár 2:04
Annyi szó 2:30
~ M45 2019
Sör és Fű – M45: 7 új track a séfektől, akik most (is) a csillagokra céloztak
Az első lemezük, mióta nincs Feri!
...Az album alapvetően hozza a Sör és Fűtől várt szintet, sőt, szerintem Imi szövegei óriásit fejlődtek erre az albumra, valamint az alapok is egy fokkal dinamikusabbak, mint korábban, bár a teljes képet csorbítja picit, hogy mindössze 7 számot kaptunk. Ugyanakkor Laca és Imi munkamoráljára eddig sem lehetett panaszunk, nem lepődnék meg, ha Laza Laca után esetleg Imi is kiállna valami szóló cuccal, ezen az albumon bebizonyosodott, hogy elbírna egy saját projektet. Remélem a következő lemez hosszabbra sikeredik, de Isten ments, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen.


Moped Loewen
Frozen 10:10
Memories 6:03
~ Jazz Rock Orchestra 2019
Csillagközi utazásra invitál a Moped Loewen
Az új kis lemez: Moped Loewen Jazz Rock Orchestra már egy csillagközi utazásra invitál - olvasható a sajtóanyagukban. Dániel nem kevesebb, mint 13 zenészre írta és hangszerelte a dalait, így az eddigi monumentális hangzás most még erősebb alapokat kapott a plusz 7 fúvós által. A lemezen közreműködő zenészek fantasztikus módon szólaltatják meg a komplex és sokrétű hangszereléseket. Minden dal egy elveszett ember imája - egyfajta zsoltárokként is tekinthetünk rájuk. Versek, amelyekben az ember Istentől kér segítséget, képek, amelyek kirajzolják előttünk a mai útkereső és elveszett emberiség kétkedő képét. A dalok mindegyike olyan, mint egy könyv egy-egy fejezete. Fejezetek, amelyek nem feltétlenül fognak válaszokat adni, de kérdéseket felvetni biztosan.


Wave Twins
half - half 4:25
yuuukk 5:45
~ Hal Half 2019

Herring Franky
A Calm Night 1:02
Bed Time 0:57
Cat Love 1:07
Duoble Dream 1:02
~ Homes 2019

forrás: facebook


Cadik
Tatanka 3:49
Juicy Fruit 4:35
~ Tatanka 2019
Ki gondolná, hogy Cadik, a magyar hiphop és elektronikus zene veteránja most ünnepelheti első vinyl megjelenését? Pedig így van, a londoni, a grime-ban, dubstepben igen elismert White Peach kiadó jelentette meg. A Tatanka mondjuk egyik sem: keleties hangulatokat, izgalmas, szellős ritmusokat és meglepő - ám a zenéhez mégis pontosan illeszkedő - kattogásokat, zörgéseket, effekteket hoz össze lefojtott, hipnotikus számokban. Nem véletlenül a mindent magába foglaló bass music címke alá került; a Redeye online boltban ott van a műfaji toplistán. A kiadóvezető Zha egy interjúban azt mondta róla, hogy "még sose volt ehhez hasonló megjelenésünk"; mint kiderült, akkor találkozott Cadikkal, amikor a Bass Campen játszott.


Norwell
Base-1 4:45
New Physics 4:17
Humanoid Forms 6:04
~ New Physics 2019
Újabb magyar a neves angol Opal Tapes kiadónál: rovatunk gyakori vendége, Norwell itt jelentette meg legújabb EP-jét. A New Physics Norwell leírása szerint "az electro különböző oldalainak felfedezése, a hideg űrtől az Univerzum melegebb részeiig"; a kiadó pedig kaleidoszkópszerű utazásról ír, "electro ízekkel és ütős robotos űrvarázslattal". A valóban sokszínű, a retrót és az izgalmas hangzásokat pompásan összehozó EP vinylen is megjelent.


Kapitány Máté
FVMV 2:54
Szörny 2:26
~ JEEP:A 2019
Jött egy igazán nagyszerű hiphop-kiadvány, Kapitány Máté JEEP című lemezének első fele, úgymint JEEP:A. Az újvonalas hiphopon belül igen erős, egyéni hangot mutat ez a bő negyedóra. Jók a szövegek, amik hétköznapi élethelyzetekből (elegem van belőled / mindenkiből, hol a pénzem stb.) vagy műfaji toposzokból indulnak ki, de olykor dadába vagy szürreális költészetbe fordulnak (vö. például a cikk címébe kiemelt részt a Szörny című számból); szellemes és változatos a szövegmondás, pompásan működik együtt a hang és az elektronika (nagyon viccesek a nyafizós AutoTune-ok pl.), és a szintén Kapitány Máté által írt alapok tele vannak rengeteg nagy és apró ötlettel, miközben megvan megfelelő húzásuk is. Röviden: minden egyes elemében nagyszerű.


Lajkó Félix, Vołosi
Speedmotion 5:29
From the Ditch 5:45
~ Lajkó Félix & VOŁOSI 2019
Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonóskvintett 2017-ben a Budapest Ritmón játszott együtt először, majd többször itthon (még Ozorán is) és külföldön; most pedig megjelent a közös album. A párosítás mondhatni kézenfekvő, hiszen sodróan improvizáló, a nép- és a klasszikus zenéből egyaránt táplálkozó előadókról van szó, akik vonós hangszereken játszanak; de szerencsére a lemez korántsem kézenfekvő. A koncertekről igen lelkes kritikák születtek, a Fonó honlapja idézi Simon Broughtont, a Songlines szaklap főszerkesztőjét és a magyarok nagy barátját (lásd interjúnkat): "ilyesféle áhitatot érezhetett a közönség, amikor Paganinit hallgatta a 19. században. Igen, ennyire lenyűgöző volt." De nem kell holmi kritikusokra hallgatni, hiszen a nyitó Speedmotion (Lajkó Félix szerzeménye, mint a kilenc számból hat) egy félperces cicázás után kíméletlenül beránt.


Àbáse
Invocation 2:34
Skeme Goes All City 5:42
Gbé Ra Nlè (Get Off Di Floor) 10:53
~ Invocation 2019
A már Berlinben élő, a magyar soul-jazz-funk-hiphop életben meghatározó szerepet betöltött Bognár Szabolcs Àbáse kollektívájáról már volt szó, amikor kijött az első szám; most pedig itt a debütáló EP (ami egy rövidebb nagylemeznek is mondható volna). Az Invocation felvételei Budapesten készültek, a legtöbb számban két dobos és basszusgitár+bőgő is játszik, valamint fúvósok (Zahár Fanni fuvolás emelkedik ki közülük többször), gitár, no meg Bognár Szabolcs Rhodesen, clavineten, szintin. Több számban afrikai és brazil vendégek is hallhatók, az utolsóban pedig Said Tichiti. Az említett jazz-funk-hiphop meghatározó, hol a ritmusközpontú, hol az elmerengő fajtából, és az afrikai és brazil hatás is nyilvánvalóan tetten érhető sokszor - a leghosszabb, majd' tízperces Gbé Ra N'le [Get Off Di Floor] például sodró afrobeat. A sokszínű, de egyben meglepően egységes EP-ről egy számnak Gilles Peterson műsorában volt a premierje, de máskor is szólt a BBC-n és más on- vagy offline rádiókban, és szépen gyűlnek róla a lelkes kritikák a nemzetközi sajtóban...
A hiphop és a jazz kultúra önkifejező ereje előtt tiszteleg újraértelmezett szólóprojektje első dalával Bognár Szabi



Gyáva
Kerék peretz 6:16
Vannak terveid... 10:19
~ él 2019
A Gyáva zenekar így jellemzi magát: "a space rocktól a pszichedelikus zajig, egyenesen Csepel légópincéiből" - ami már önmagában elég vonzó, és ráadásul ez nem is minden. Egyrészt az alapvetően pszichedelikusan-folyamatzenésen felépülő, 6-11 perces számokban előkerülnek néha fúvósok is, és sokat hozzátesznek; másrészt pedig a műfaji merítés még szélesebb, hiszen vannak egészen komoly-súlyos groove-ok is, vagy éppen sötét posztpunkos részek. És még a számcímek is pompásak; noha ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi a kapcsolat a zene és az olyan címek között, mint hogy Vannak terveid vagy Remekül tőzsdézel...
Söptei Gergely - ének, gitár / Kalamár Ádám - gitár, fúvós hangszerek, szintetizátor / Molnár Ábel - gitár / Tóth Norbert Tamás - basszusgitár / Elte Dani - dob

We Plants Are Happy Plants
History Ends in Green 4:42
Nature Is a Teacher 3:14
~ History Ends in Green 2019
A bő évtizede zenélő We Plants Are Happy Plants, vagyis Bergmann Péter jó ideje kétévente ad ki egy-egy új albumot, és most érkezett meg a legújabb. History Ends In Green a címe, és már ebből is nyilvánvaló az üzenet, amit több számcím is megerősít, pl. Nature Is A Teacher. A természethez visszatalálás témáját érzelmes, sokszor zongorás, egyszer még gyerekkórust is bevető számok járják körül. Némelyikben van ének, ezek nyilván az (electro-)poposabb oldalt erősítik; mások ambientesebbek, megint mások a középtempó táncosabb vége felé hajlanak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése