mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. november 16., péntek

2018. 11. 16. 12:29 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám


The Devil's Trade
2018. 11. 16. 12:29 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám >>The Devil's Trade, Várvölgyi Szabolcs Trió, Kamikaze Scotsmen, Trans-formation, Negyvenkettő, Savages y Suefo, Varga Gábor Jazz Trio, Santa Diver, The Devil's Trade, Palotaï Csaba, Mojo Workings, Norbert Kristof<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.


The Devil's Trade
Your Own Hell 4:12
St. James Hospital 9:03
12 To Die 6 To Rise 4:03
To An End 7:18
~ What Happened to the Little Blind Crow 2018
A vak varjúcska felcseperedett, hogy elhozza a világ végét
..."A lemez a világ végéről szól, globális, és perszonális értelemben, és arról, ahogy a minket körülvevő egyetemes káoszban miként sikerült apránként megtalálnom a szabadságot, és egyfajta békét, ami meg tud élni a bennem dolgozó éktelen haraggal. A vak varjúcska története egyelőre csak a fejemben létezik, és konkrétan a dalokban nem is jelenik meg, csak a borítón – ami Borbás Róbert (Grindesign) barátom munkája – látható egy részlet belőle. Ebben a történetben a megvakított varjú felcseperedik, és bosszújaként elhozza a világ végét" – mondja az anyagról Makó Dávid...


Várvölgyi Szabolcs Trió
Visions 7:40
Skizofrén krokodil 9:19
Pop Song 7:13
Strange Years 2017
A JAZZ HARMÓNIÁJA ÉS A ’60-AS ÉVEK ŐSEREJE / VÁRVÖLGYI SZABOLCS TRIO LEMEZPREMIER
Ha szereted a kortárs jazz harmóniáit, de ugyanúgy odavagy a ’60-as évek pszichedelikus rockjáért a Cream és Jimi Hendrix vonalán, akkor a Várvölgyi Szabolcs Trio debütlemeze biztosan a tarkódig fog hatolni.
Várvölgyi Szabolcs, Miskolczi Márk és Serei Dániel mind a Liszt Akadémián zenéltek jazz-tanszakon, és egy két éves kihagyás után 2016-ban újra összeültek, hogy Szabolcs kompozícióit összedolgozzák és felvegyék...


Kamikaze Scotsmen
Anemone 5:01
Pop 4:41
Mantra 3:43
~ Modern Day Gardening 2016
Bezárkóztunk, bontottunk pár sört, és sokat veszekedtünk
"A Modern Day Gardening kitágítja a Scotsmen korábbi világát, a korábbiakhoz hasonló progrock dalok mellett először jelentek meg hátradőltebb alkotások. Összességében egyszerűbb, megfontoltabb, mélyebb, őszintébb. A tagok egyszerre nyugodtabb és nyugtalanítóbb világát tárja fel. A felhalmozott vázlatok kilenc nap alatt lettek véglegesítve és rögzítve Miskolczi Márton hangmérnök (Képzelt Város, The Hostages Went Home) és Zsuffa Aba segítségével, utóbbi később a zenekar teljes értékű tagjává vált" – mesélte az anyagról a zenekar.




Trans-formation
Szent László utca blues / St. László Street Blues 4:37
Áramlás / Flow 4:22
Szállj madár! / Fly Bird, Fly! 7:01
Óra tánc / Clock Dance 5:19
~ Áramlás / Flow 2015
JazzMa Lemezpolc kritika
A zenekar tagjai: Pozsár Eszter - fuvola, szaxofon;  Eichinger Tibor – gitár; Frey György – basszusgitár; Pusztai Csaba – dobok. A lemezen kizárólag saját kompozíciókat játszanak.
...Az egyes felvételek igen változatosak, modernek, többféle metrummal találkozhatunk, akár egy tracken belül is, sőt van olyan blues körre íródott darab, amelynek köre szólónként más-más hangnembe modulál. Hallhatóak olykor a klasszikus zenei hatások, sőt népzeneiek is. Ennek köszönhetően, különféle világokba kalauzolnak el minket.
Eszter hivatalosan szaxofon szakon végzett, viszont egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a fuvolát, mint váltóhangszert kezeli, sőt kifejezetten nehéz eldönteni, hogy melyik hangszeren játszik magasabb szinten.
Ami az improvizációkat illeti, nagyon tetszik a magas szintű virtuóz technika, a dallamokban állandóan ott az egyén, szívből jönnek a motívumok...


Negyvenkettő
Semmi 3:39
Tovább tart 3:33
~ Járat A Holdra EP 2018
MI TART TOVÁBB, A SZERELEM VAGY A SZERELMES DAL? 
Az alterockos Negyvenkettő 1998-ban lépett először színpadra, ám aztán hosszú ideig tetszhalott állapotba került: Nagy Balázs Krisztián alapító hosszú ideig inkább más zenekarok (Cabaret Medrano, Trafik, Indigó Utca) gitárosaként volt ismert, illetve zeneipari háttérmunkásként is dolgozott... A Tovább tart tulajdonképpen egy rendkívül keserű dal a szerelem rövidségéről, ugyanakkor a szöveg kissé talán mániákus ismétlődését ellenpontozza az a poén, hogy az az egy mondat csak a szám legvégén fejeződik be, valamint a hangszerelés változatossága is...


Savages y Suefo
Brotherhood feat. KRSA 3:19
Keep Going On 4:21
~ Brotherhood 2018
„EGY FORRADALOM AKKOR LEHET SIKERES, HA EGYMÁSRA IS ODAFIGYELÜNK”
A budapesti duó a Mana Mana lemezkiadó két alapítóját, Kürtössy Nándort (Savages) és Lakatos Sándort (Suefo) takarja, akik szólóprojektjeikben, DJ-szettjeikben, produceri tevékenykedéseikben is a zenei sokszínűséget képviselik. A játékos, electroswinges, világzenei hatásokat mutató Worldstyle után az új lemez hol reggae-s/skás, hol bluesos, hol kőkemény funk, hol downtempo alapon nyugvó dalainak szövegeiben korunk aktuális társadalmi és személyes problémáit fogalmazzák meg...


Varga Gábor Jazz Trio
The Beginning 3:23
Keep Cool 3:00
~ Old School Mission 2017
Zongora - Varga Gábor: Húsz évnyi aktív zenetanulás után négy évig Binder Károly magánnövendéke volt. Dob - Jeszenszky György: 1987-ben szerzett diplomát a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán. Azóta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar jazz dobos. Bőgő - Csuhaj Barna Tibor:1990-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-bőgő szakán.
Varga Gábor - "A cool jazz egy irányzat volt a jazzben a bebop után. Leginkább Miles Davishez kötik és az 50-es évek második felétől, a 60-as évektől ez egy kicsit kisimultabb zene, nem feltétlen a virtuozitásra törekszik, inkább a feelingre."


Santa Diver
Stormy Weather 15:38
Darko 10:12
~ Deep Diving 2017
Lemezpolc kritika: Santa Diver - Deep Diving (NarRator Records)
Kézdy Luca - hegedű, effektek/ Szesztay Dávid - basszusgitár / Szegő Dávid - dob
Merüljünk el a "Mikulásnak öltözött búvár" zenéjében jó mélyen (Deep Diving), mert érdemes! Kézdy Luca tehetsége és tudása, a fiúk kísérete és inspirációja, a trió hangzása és frissessége a kortárs magyar jazz-ben abszolút új szín... Szenvedélyes, virtuóz, változatos jazzhegedű domináns zene hangzik a lemezről. Egy fiatal, magyar művésznőtől. Kézdy Luca egyéni játéka, kompozíciói feladják a leckét. Kiknek is? Azoknak, akik újat, mást szeretnének előadni. Nemcsak a magyar jazz-ben.


The Devil's Trade
Am I Born To Die 2:34
Above the Past 3:17
~ Those Songs We Sang Together 2016
Egy gyerekkori álom valóra vált
Az ex-Stereochrist tag, a jelenleg a HAW-ban is zenélő Makó Dávid The Devil's Trade elnevezésű szólóprojektje az utóbbi idők egyik legkomolyabb dalszerző-előadói bemutatkozása... "A Devil's Trade minden, ami az eddigi zenekari életem mögött van. Az összes olyan dal, amivel nem tudtam mit kezdeni. Nagyon sokáig nem is törődtem velük, frappánsakat meg végképp nem tudok írni róluk. Nagyon személyes és esendő" – mondja szólóprojektjéről Makó Dávid.


Palotaï Csaba
Blue Beard 3:59
Say Hello (at least) 4:18
Noisy Loneliness / Bruyantes Solitudes  3:47
~ The Deserter 2016
Palotai Csaba 11 rövid, szikáran tömör kompozícióval jelentkezik legfrissebb BMC albumán. A Deserter cím kapcsán elhagyatottságra, kietlenségre asszociálhatunk, s a szólóalbum proto-jazz, ambient, noise-pop, blues vagy éppen románcok tarka emlékfoszlányaiból építkező, lecsupaszított, érdes zenéje első hallásra igazolni is látszik ezt. Az újrakezdés jegyében született, legszemélyesebb élményekből fakadó „garázs-jazz” mélységesen őszinte kifejezésmódja révén mindez mégis valami egészen egyéni, érzelmekben gazdag, egységes, s hallgatóját drámai módon megérintő zenévé érik össze.


Long Step (Honfi Imre Olivér) 5:31
It Hurts Me Too (Tampa Red) 4:57
Refuse (Honfi Imre Olivér, Little G Weevil) 5:38
~ Long Step 2015
Nagyjából egy évvel azután, hogy tagjai időnként összejártak örömzenélni, a Mojo 2011-ben alakult meg. A három zenész különböző zenei izléséből és hátteréből egy különleges trió született, ötvözve a tradicionális blues-, a hatvanas évek beat-, illetve a későbbi korok pop dallamainak világát. A fiúk – gyakran háromszólamú énekléssel és olyan ritkán látott hangszerekkel, mint a diddley-bow, a harmonetta, a basszus harmonika, a stompbox, – megpróbálják a hagyományos trió felállás lehetőségeit tágítani és megszólalását színesebbé tenni. Szeretik a végletekig kihasználni az élő zene dinamikai határait, minden koncertjüket különlegessé tenni egy-egy új saját nótával vagy érdekesen kiforgatott feldolgozással.
Honfi Imre Olivér – ének, elektromos gitár, diddley bow, Horváth János – ének, akusztikus gitár, stompbox, Szabó Tamás – ének, szájharmonika, basszus harmonika, harmonetta


Karatedog - Little Dog 3:26
American Mercury - About Us Without Us 3:04
American Mercury - Viper 6:42
from Side Projects 2006-2015
Norbert Kristof is from Miskolc in Hungary. He received his first guitar when he was 13 years old, and spent his formative years learning to play, record and perform. He started making music professionally 10 years ago. Although his original musical inspirations were all bands, Norbert grew to love the world of singer-songwriting, including such names as Damien Rice and Elliott Smith. Despite this, he still sees himself as a rock artist, and not a traditional singer-songwriter.
Who or what inspired you to become a musician? - Kurt Cobain when I was 13 years old.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése