mixtapes for weathers and moods / music for good days and bad days


For nonstop listening of players' tracks you must login to DEEZER music site! / A lejátszók számainak zavartalan hallgatásához be kell lépned a DEEZER zeneoldalra.

2018. június 21., csütörtök

2018. 06. 21. 8:55 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 19p



2018. 06. 21. 8:55 # magyarugar:MiX # 33 válogatott szám / 2ó 19p >>Jazzékiel, Belmondo, Müller Péter Sziámi AndFriends, The Qualitons, Európa Kiadó, Kaktus, Papaver Cousins, Anima Sound System, SmokeFish, Én meg az Ének, Bérczesi Robi, Darvas Benedek, Czitrom Ádám, Elkövetlek Projekt<<


Z E N E  /  M U S I C


LISTEN THE PLAYLIST ON DEEZER.COM
http://www.deezer.com/playlist/1681171971

magyarugar címke A lejátszó mindig a legújabb playlist számait játssza. / The player always plays the latest playlist tracks.






Jazzékiel
Porcelán 5:12
Hallo 4:51
~ Belle Époque 2016
Jazzékiel: Ha már beleőszültünk, legyen valami haszna is





Belmondo
Pár piálás 2:59
Várlak a kocsinál 3:11
~ Pár piálás 2017










Müller Péter Sziámi AndFriends
Államosítani kéne 3:16
Így lesz jó 2:47
Kicsi, kicsiszolt kő / Roszik Hella - ének hegedű, vokál  4:11
~ Nevess Magadra! 2018
A helyzet tragikus - de nem komoly…




The Qualitons
Fading 4:05
Conte 4:07
Echoes 4:39
Doubt 9:19
~ Echoes Calling 2018
The Qualitons: Echoes Calling (lemezkritika) - Recorder
...soulfunk-beatgarázs-progjazz-afrosurf elegyük legnagyobb erőssége pont maga a stíluskavalkád stílusos elővezetése volt a 2010-es debütön (Panoramic Tymes). A 2012-es iránymódosítás – nagyon leegyszerűsítve: a hatvanas évek beatprogjából határozottan pszichedelikus lett a megszólalás – a 2014-es második albumon (Tomorrow’s News) karakteresebb dalokban jelent meg,.. Az Echoes Calling ezen az úton megy tovább, már inkább a hetvenes évek esztétikája uralkodik, de az sem viszi el a fókuszt a sokrétű és korszakok felett lebegő összhatásról. Harmadszor is egyben játszották fel az anyagot, utóénekkel, ami ismét jót tett a sodró hangzásnak... A többször hét-kilenc perc fölé kúszó-elszálló-hullámzó dalok (maga)biztosan az eddigi legjobbak, üresjáratoktól mentesek és végig hatásos ötleteket visszhangoznak.
Index - Kultúr - A fejünkben visszhangzik az új Qualitons
Igen, muszáj megemlíteni, hogy a Qualitons volt az a zenekar, aminek a koncertjére lenézett két évvel ezelőtt a Red Hot Chili Peppers, miután meghallották a szállodájuk ablakából. De jelen pillanatban azt is meg kell említeni, hogy a Qualitons nemrég tért vissza a neves austini South By Southwestről is, ahol például egyik nap ők voltak a fesztivál napi ajánlott zenekara. És most ennek a hullámán szörfözve megjelent a harmadik nagylemezük, az Echoes Calling...




Európa Kiadó
Mindenki egyenló 3:43
Nincs kontroll 4:40
~ Nincs kontroll 2018
"A kufárok rég kizavarták Jézust a templomból. Nincs kontroll!"
Ahogyan az Európa Kiadó elmúlt három és fél évtizede is sokféleképpen szól arról, ahogyan és ahol élünk, úgy Menyhárt Jenőék négy dalt tartalmazó új EP-je, a Nincs kontroll igazi Európa Kiadó-lemez. A világ dolgait és az életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatják egymást. Ráadásul kapunk egy megkapó feldolgozást is.
A Nincs kontroll című EP az Európa Kiadó első megjelenése a 2016 végén megjelent Valahol lenni című nagylemeze óta. Az első olyan kiadvány, melyet az Európa Kiadónak az a felállása készített, ami már több mint egy éve működik (Menyhárt Jenő mellett: Tóth Zoltán Spenót, Bujdosó János, Kálmán András és Gyenge Lajos).
BIZONYOS KÉRDÉSEKBEN MÁR NEM SZÁMIT ELEGÁNSNAK BIZTONSÁGI KÖRÖKET FUTNI // MENYHÁRT JENŐ, EURÓPA KIADÓ
...Ha egy dalszerző  a világról tudósít, az magában hordozza, hogy egyes szövegeinek időről időre olyan vonatkozásai is legyenek, amelyeket a közélet tárgykörébe szokás sorolni. Ehhez hasonló az Európa Kiadó-dalokkal korábban már számos esetben történt. Nyilván ebből is következett,  hogy a 80-as években, a zenekar történetének első 6 évében effektíve feketelistán volt, és hogy a mainstream média a későbbiekben sem ölelte a keblére a zenekart. A Mindenki egyenlő elsődlegesen arról szól, hogy mindenki szabad, mindenki egyenlő, de ahol fenn van a szemellenző, ott ez nem nagyon jellemző. Valamint némiképp arról is, hogyha engedünk a fásultságnak, elkezdünk folyton ugyanazokért a pofonokért visszajárni. Ennek pedig van és kell is hogy legyen alternatívája. Az pedig, hogy a szám szövege eléggé direkten van megfogalmazva, felfogható egy jelzésnek, hogy időközben egy olyan korszak vette kezdetét, amelyben bizonyos kérdésekben már nem számít igazán elegánsnak biztonsági köröket futni.



Kaktus
Bambus 3:15
No Scope 3:47
Ashample 3:35
Spanish Submarine 3:06
~ Yellow Stage 2018
KAKTUS: YELLOW STAGE (LEMEZKRITIKA)
...A pszichedelikus hangulat helyett most kontúrosabb, erősebb, rockosabb az alaphang, vannak zúzások is, illetve határozottan táncos részek (technós döngölés, drum and bass-ritmus, dubstepes kikacsintás). Na meg szörfrock, Másfél-féle pszichotáncrock, és szépségek is, illetve a Spanish Submarine címe sem átverés. Nagy különbség az előző albumhoz képest, hogy ott egy-egy ötletet bontottak ki türelmesen, itt viszont azzal játszanak, hogy egy témából mennyi minden(félé)t lehet kihozni. Kifejezetten érdekes hallgatni, ahogy egy motívum kicsit megváltoztatva, más hangzással hogyan képes különböző stílusú részekben működni. Ez fogja össze a számokat, és menti meg a stílusok-közt-ugrálunk zenék arctalanságától. Meglepően szórakoztató lemez a Yellow Stage, néhol egyenesen vicces, ami nem megy a komoly hangulat és a komoly zenészi teljesítmény rovására.


Papaver Cousins
Boyz and Girlz 3:41
Selfish Enough 3:01
Lock and Leave 5:18
~ Bad Writing 2018
PAPAVER COUSINS: BAD WRITING (LEMEZKRITIKA)
A Papaver Cousins duó a kétezertizes évek hazai akusztikus zenei reneszánszában tűnt fel a Lone Waltz kiadónál, tavaly megjelent debütlemezük (Lack Of Lightness) az egyik legjobb a színtéren. A kétgitáros-kéténekes felállás legtöbb árnyalatát bemutatták, így alighanem joggal érezték, hogy a dúsabb zenekari megszólalás felé érdemes kanyarodniuk. A Bad Writing részben ennek a fordulatnak a lenyomata, részben pedig a még cizelláltabbá tett akusztikus, szolidan folkrockos dalok tárhelye...


Anima Sound System
'68 (S Olbricht Crisis Mix) 4:42
'68 (Iamyank Tape Remix) 5:11
'68 (Bernazhy Renix) 5:53
~ #SZABAD ('68 Remixes) 2018
BESKATULYÁZHATATLAN # AZ ANIMA SOUND SYSTEM ’68 REMIXALBUMA
Prieger Zsolt zenekarvezető összefoglalta a remixlemez sztoriját: „Húsz éve elveszettnek hittük a ’68 sávjait, aztán Route8 szólt, hogy megtalálta a Soundcloudon egy link alatt, amiből meg kiderült, hogy aki feltette, anno az index.hu – de lehet, hogy még elődje, az Internetto – remixversenyén megnyerte a közönségdíjat. Remixre jelentkező egyből akadt sok, vagy aki meg még nem vette hírét a munkának, azt magam kértem fel a feladatra.
Azt akartam, hogy olyan remixalbum szülessen, amilyen az Anima: beskatulyázhatatlan. Legyen rajta kísérletezés, tombolás, táncparkettre való és meditatívabb darab is, legyen rajta fiatal és tapasztalt alkotó, régi arc és nagyon fiatal is. Nem hiszem, hogy túl sok album lenne, ahol szépen megfér egymás mellett iamyank és Budai, Imre Kiss és HOTX, S Olbricht és Jutasi, Subotage és a SanFranciscoBeat vagy Bernáthy Zsiga és Mateo. Itt meg szépen elvannak egymás mellett és ezt én szeretem. Nagyon szeretem. Ha valamiről szól az Anima, hát akkor erről: sokan dolgoznak egy ügy érdekében, nem számítanak a felszínes különbségek.”


SmokeFish
The City of the Thousand Sculptures 6:47
The Experiment is Experiment 4:43
The Steps of Destiny 6:34
~ The Doomed City (The Experiment Is Experiment) 2018
SMOKEFISH: THE DOOMED CITY (LEMEZKRITIKA)
... ’Faszi, a Quimby-dobos’ persze eleve nehezebben érhető tetten egy másik zenekaron keresztül, pedig mellékprojektből bizonyára neki van a legtöbb. Az ősi Marlboro Man-es zenésztárssal, Selmeci „Basstard” Péter gitárossal most megvalósították rég dédelgetett álmukat és összehoztak egy ízig-vérig progrrocklemezt, ami döntően instrumentális, kettejük alkotása (néhány vendégzenésszel) és a Sztrugackij-testvérek igen súlyos, sokáig betiltott A kárhozott város című sci-fije ihlette konceptlemez. Karakteres, végig sokrétű főhajtás a műfaj nagyjai előtt, de úgy, hogy a lépten-nyomon előkerülő idézetek cseppet sem patchworkké, hanem – főleg a vége felé – egyre kíméletlenebb kísérleti támadássá állnak össze. Progrockereknek és nyitott fülűeknek kötelező.


Én meg az Ének
Várni Rád (Fenyő Miklós/Szikora Róbert) 2:30
23:50 (Bérczesi Róbert) 3:42
Kispál mix feat. Lábas Viki (Kispál András, Lovasi András) 2:15
emléxel még? 2017
Bérczesi Róbert 2011-ben jelentette meg Én meg az Ének projektnév alatt emléxel? című magyar dalokból álló feldolgozáslemezét, amely műsorral azóta is fellépett alkalmanként, sőt új feldolgozások is születtek, amelyekből most összeállt a második ilyen jellegű album. Az emléxel még? sok népdalfeldolgozást is tartalmaz, de ezen az albumon is szerepelnek klasszikus magyar dalok, az Oasis menedzsmentje pedig letiltott két számot, amelyek a Wonderwall alapjaira készültek. Az egyik legkiválóbb magyar szerző az év eleji negyedik hiperkarma-lemez (a szuper délibáb) után 2017-ben még egy nagyszerű albumot kiadott, amelyen más szerzők előtt tiszteleg...


Darvas Benedek, Czitrom Ádám
Ellenfényben Vergődő (Hiperkarma) 3:41
Most Hogy (I Love You) 3:34
Váltott Szívvel (Trabant) 4:07
Kitalálom a Fertályadat (Kispál és a Borz) 2:58
~ LÁTTALAK, HALLOTTALAK, ELKÖVETLEK 2018
Megcsinálták a magyar underground Így írtok ti-jét
...A papíron lehet, hogy kicsit fárasztó ötlet viszont lemezen teljesen jól működik, a Láttalak, Hallottalak, Elkövetlek ugyanis nem paródia, hanem inkább tisztelgés a zenekarok és az ő stílusuk előtt (Darvas és Czitrom a karikatúra szót használják leginkább), egyik szám sem vicc, de a jól megfogott esszenciákon azért lehet nevetni bőven...
Egy talált tárgy megpiszkálása
...Egy ilyen jellegű lemezkoncepció, mely az elmúlt évtizedek magyar underground popzenéjét  kívánja idézőjelbe tenni, számos problémába ütközhet. Darvas Benedek és Czitrom Ádám párosa azonban a potenciális buktatók többségét eleve elkerüli, elvégre két rendkívül képzett és sokoldalú, sokféle zenei stílusban otthonosan mozgó, s a színháztól és a többi szöveges műfajtól sem idegen területeken járatos, ami pedig a legfontosabb: jó humorú művészről van szó, ami ihletett közös munkájukban is megmutatkozik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése